Onze Diensten

Prenatale begeleiding

Naast de medische controles van de arts, kan je ook beroep doen op een vroedvrouw gedurende jouw zwangerschap.  Naast het controleren van de bloeddruk, urine, gewicht en de harttonen van je kindje, wordt vooral aandacht besteed aan de beleving van jouw zwangerschap. Heb je vragen, ben je onzeker of heb je iets niet begrepen wat de gynaecoloog je uitgelegd heeft?  Een hart onder de riem wanneer je het even moeilijk hebt, een geruststellend woordje bij kleine probleempjes, de nodige voorbereidende informatie omtrent borstvoeding, ...

Bij een vroedvrouw kan je terecht met alle mogelijke vragen, hoe futiel ze ook lijken! 

Bij wie kan je hiervoor terecht? 

 • Hannelore Cabooter

 • Petra Injon

 • Delphine Platteeuw

Postnatale begeleiding

Nadat je bevallen bent, komt er heel wat nieuws op je af. Eens je thuis bent, komen wij diezelfde dag of de volgende dag voor de eerste keer weer bij u langs. We controleren zowel jou als jouw baby medisch na. Daarnaast is er opnieuw voldoende ruimte om allerlei vragen of problemen te beantwoorden. Hulp bij borstvoeding wordt aangeboden. Ook de bezorgdheden bij uw partner vinden wij belangrijk en besteden wij voldoende aandacht aan. 

Mede door de verkorte ligdagen in het ziekenhuis, komen wij sowieso de eerste twee dagen dat je thuis bent langs om mogelijke problemen voor te zijn. Verder wordt de zorg volledig aangepast aan uw noden.

Bij wie kan je hiervoor terecht? 

 • Hannelore Cabooter

 • Sandra Dewulf

 • Petra Injon

 • Delphine Platteeuw

Lactatiekundigen

Elke vroedvrouw in ons team volgde een basisopleiding omtrent borstvoeding bovenop de algemene opleiding. In geval we een probleem opmerken, gaan we telkens met elkaar in overleg. Meerdere visies samen kunnen soms sneller tot de oplossing leiden. Onder ons zijn er twee vroedvrouwen die een gespecialiseerde opleiding volgden tot lactatiekundigen. Zij verdiepen zich extra om verschillende borstvoedingssituaties te kunnen beoordelen en aangepast advies te kunnen verschaffen. Soms gebeurt het dan ook dat we met twee collega's tot bij u komen om een oplossing te vinden voor het specifiek probleem.

Bij wie kan je hiervoor terecht? 

 • Hannelore Cabooter

 • Petra Injon

Infosessies

Wens je wat meer info over het verloop van je zwangerschap, arbeid of bevalling? Ben jij zwanger en weet je nog niet of je borstvoeding of flesvoeding zal geven of ben je volledig overtuigd om borstvoeding te geven maar wens je nog wat meer informatie? Je kan ook bij ons terecht voor een babycursus en info over het veilig en ergonomisch dragen van je baby. Kom gerust langs op een van onze groepssessies. Aankondigingen van nieuwe groepssessies kunt u meevolgen onder de rubriek Info

Bij wie kan je hiervoor terecht? 

 • Delphine Platteeuw

 • Hannelore Cabooter

Babymassage

Wil jij ook even tussen alle dagdagelijkse drukte een quality-time momentje met jouw baby? Grijp tijdens een sessie babymassage dat moment vast en geniet intens met je kleintje. Ook de partners zijn uiteraard welkom!

Individuele sessies zijn steeds mogelijk - Aankondigingen van groepssessies kunt u meevolgen onder de rubriek Info

Bij wie kan je hiervoor terecht? 

 • Delphine Platteeuw

 • Petra Injon

 • Hannelore Cabooter

Wondzorg

Van kleine wondzorg tot zeer uitgebreide wondzorgen kunt u bij ons terecht. Ons team is voorzien van de nodige materialen en elk van ons kan een basis wondzorg, al of niet op voorschrift van de arts, uitvoeren. Bij grotere of complexere wonden kan onze collega Sandra, die eveneens verpleegkundige is, u extra begeleiden.

Bij wie kan je hiervoor terecht? 

 • Sandra Dewulf

Draagconsult

Wil je graag alles weten over dragen? Dan kan je bij ons terecht voor een draagconsult!

We hebben verschillende consulten:

- een algemeen consult waarin we ongeveer 1,5u aan de slag gaan met algemene info rond dragen en uitleg over de verschillende draagsystemen. Ook krijg je de kans om alle systemen rustig uit te proberen.

- een knoopconsult: het aanleren van één bepaalde knoop met een draagdoek

- een pasconsult: het aanpassen van één type draagzak.

Alles kan gezellig bij jouw thuis of op verplaatsing!

Bij wie kan je hiervoor terecht? 

 • Cabooter Hannelore

Contact

Wenst u graag contact op te nemen met onze praktijk of heeft u verdere vragen, laat gerust een bericht na. Wij proberen zo snel als mogelijk uw bericht te beantwoorden. 

Bij dringende zaken, gelieve rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met uw begeleidende vroedvrouw

Over ons.

Cabooter Hannelore - 0496 69 62 74

Dewulf Sandra - 0476 22 08 40

Injon Petra - 0473 77 49 63

Platteeuw Delphine - 0497 32 69 29

 • White Facebook Icon

© 2018 by MamaBloom.